top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNathalie Krom SMP

Marketing als magneet voor nieuwe medewerkers

Marketing helpt om de zichtbaarheid van jouw onderneming te vergroten. Met een groter bereik trek je niet alleen potentiële klanten aan, maar wek je ook de interesse van potentiële medewerkers. En je hebt beide nodig om te kunnen groeien: nieuwe klanten voor meer omzet en nieuwe medewerkers om de boel draaiende te houden.


Groeistuipen opvangen met goede medewerkers

Nieuwe klanten zijn nodig om jouw onderneming te laten groeien. Maar om die nieuwe klanten optimaal te kunnen bedienen heb je de juiste medewerkers met de juiste capaciteiten nodig. Zodra er gaten vallen – bijvoorbeeld door groeistuipen zoals een nieuwe vacature die nog niet is vervuld – kan je zomaar klanten verliezen. Dat is eeuwig zonde.


Het marketingmes snijdt aan twee kanten

Naast een effectieve tool om nieuwe klanten te werven is marketing ook inzetbaar om de juiste medewerkers aan te trekken. Door jouw onderneming op een aantrekkelijke manier te positioneren weten zowel potentiële klanten als medewerkers waar je voor staat. Dit maakt ook dat potentiële klanten jouw producten of diensten intern – denk aan directie en management – beter kunnen verkopen , wat de kans dat zij uiteindelijk met jou in zee gaan aanzienlijk vergroot.


Passend marketingplan als een perfecte puzzel

Slimme marketing en de juiste medewerkers zorgen ervoor dat (potentiële) klanten op elk moment de juiste ondersteuning krijgen. Wanneer je jouw zaakjes niet op orde hebt, kan het leiden tot imagoschade met alle gevolgen van dien. Het is daarom belangrijk om op tijd, met jouw doelstellingen in het achterhoofd, een passend marketingplan op te stellen. Door alle onderdelen als een perfecte puzzel in elkaar te laten passen, wordt jouw marketing niet alleen efficiënter maar zal je ook kosten besparen. Alles is immers netjes gestructureerd en er wordt heel gericht gewerkt om de doelstellingen te halen.Heb jij jouw marketingplan netjes op orde? Of kan je wel wat hulp gebruiken om jouw doelstellingen te bereiken? Neem gerust contact op voor een gratis eerste gesprek, via nathalie@2605marketing.nl of 00 31 (0)6 2954 6924.


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page