top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNathalie Krom SMP

Stagelopen in je eigen bedrijf


Om te groeien heb je meer klanten nodig, toch? Ja en nee. Bestaande klanten kunnen jouw bedrijf namelijk ook laten groeien. Wanneer zij aanvullende of nieuwe producten of diensten kopen bijvoorbeeld. Als zij tevreden zijn over hetgeen ze momenteel bij je afnemen, zullen ze eerder geneigd zijn om ook nieuwe producten of diensten te proberen.


Maar dan moeten ze wel op de hoogte zijn van deze mogelijkheden. Veel ondernemers vinden het spannend om een nieuw product of dienst te introduceren. Hoe weet je of jouw klanten daarvoor openstaan? Door vooraf uitvoerig te testen en als het ware stage te lopen in je eigen bedrijf.


Zet belangrijke klanten in als proefkonijn

Je kan beginnen om bestaande klanten waarmee je een goede klik hebt, te vragen om jouw nieuwe product of dienst voor jou te testen. Dit kan bijvoorbeeld gratis of tegen gereduceerd tarief. Zie deze klanten als sparringpartner en gebruik hun feedback om jouw nieuwe product of dienst verder aan te scherpen.


Goede recensies zijn de ultieme sales tool

Vraag deze klanten, zodra er een definitieve versie is, nogmaals om hun bevindingen. Deze recensies kunnen vervolgens op jouw website of speciale landingspagina worden geplaatst. Goede recensies zijn cruciaal om jouw nieuwe product of service te kunnen verkopen. Er bestaat geen effectiever sales tool dan de onafhankelijke mening van tevreden klanten.


Meer verkoop door vertrouwen en kwaliteit Door hun objectiviteit, wekken recensies van tevreden klanten vertrouwen bij jouw doelgroep. En dat vertrouwen is belangrijk voor jouw geloofwaardigheid. Daarnaast word je meteen gezien als een autoriteit binnen jouw vakgebied. En potentiële klanten kopen nou eenmaal het liefst bij bedrijven die ze vertrouwen. En die goede kwaliteit leveren.


Ben jij klaar voor deze testfase en wil je stagelopen in jouw bedrijf? Wij kijken graag met je mee. Neem gerust contact op voor een gratis eerste gesprek, via nathalie@2605marketing.nl of 00 31 (0)6 2954 6924.

37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page