top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNathalie Krom SMP

Meer groei met slimme marketing

Bijgewerkt op: 6 aug. 2019

Waarom zoeken ondernemers vaak wel externe hulp bij hun financiële en administratieve zaken maar niet bij hun marketing? Terwijl je zowel je financiën, administratie als marketing op orde moet hebben om je bedrijf te laten groeien.


Slimme marketing zorgt ervoor dat je jouw doelgroep beter bereikt en je jouw bereik zelfs weet te vergroten. Het zorgt voor nieuwe leads die kunnen uitgroeien tot (potentiële) klanten. Meer klanten betekent meer omzet. En meer omzet betekent meer groei. Zo simpel is het.


Vraag om advies van externe experts

Ondernemers zijn vaak huiverig als het gaat om het aantrekken van externe expertise. Maar het uitbesteden van bepaalde taken hoeft niet te betekenen dat je geen invloed of zeggenschap meer hebt over het runnen van jouw bedrijf. Je vraagt experts alleen om advies bij datgene waar je wel wat extra hulp bij kan gebruiken. Want heb je als ondernemer nou echt tijd om bijvoorbeeld elke twee weken een nieuwe blog te schrijven? Of jouw doelgroep regelmatig te inspireren met een nieuwe whitepaper? Nee. Vaak vraagt met managen van een groeiende onderneming al meer dan genoeg tijd, energie en geld.


Marketing is de investering echt waard

Maar is het inhuren van een Marketing Manager niet hartstikke duur? En van een webdesigner, grafisch vormgever en digitaal expert? Want die heb je allemaal nodig voor een succesvolle marketingstrategie. Misschien, maar niet alles uit je marketing halen is nog veel duurder. Je hebt nauwelijks tot geen interactie met je doelgroep, je bereik wordt niet groter en potentiële klanten denken niet aan jouw producten of diensten op het moment dat ze die nodig hebben, omdat je niet bij hen op de radar bent. Kortom, je verliest (potentiële) klanten en daardoor omzet.


Zonde. Want met de juiste marketing kan je juist jouw bereik vergroten, interactie stimuleren, nieuwe klanten aantrekken en jouw omzet verhogen. Een slimme marketingstrategie helpt jouw bedrijf om haar salesdoelen te behalen en steeds verder te groeien. Dat lijkt me de investering meer dan waard, toch? En even tussen ons; zo groot hoeft die investering niet eens te zijn.


Benieuwd naar wat marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact op voor een gratis eerste gesprek, via nathalie@2605marketing.nl of 00 31 (0)6 2954 6924.


91 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page