top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNathalie Krom SMP

Hoe zet je het perfecte kopje koffie?

Bijgewerkt op: 23 sep. 2019

Veel ondernemers hebben wel een omzetdoelstelling, maar bij navraag blijkt dat de concrete stappen om die doelstelling te behalen gaandeweg steeds vager worden. Dat is een gemiste kans. Want hoe specifieker zelfs de kleinste stappen vooraf worden uiteengezet, hoe groter de kans dat de doelstelling binnen afzienbare tijd en binnen budget wordt behaald.


Drink je slootwater of liever een heerlijke cappuccino?

Vergelijk het met het zetten van het perfecte kopje koffie. Dat is een nauwkeurig proces waarin alle afzonderlijke stappen goed moeten worden uitgevoerd en naadloos op elkaar moeten aansluiten. Zo niet, dan eindig je met slootwater. Terwijl je misschien net zin had in een heerlijke cappuccino.


Zet de perfecte koffie in 5 stappen:

1. Allereerst bepaal je de zetmethode: opschenken, percolator of espressomachine.

2. Dan selecteer je de beste koffiebonen en de juiste maling voor jouw methode.

3. Vervolgens zorg je dat het (gefilterde) water de juiste temperatuur heeft voor gebruik in jouw filter, percolator of machine.

4. Dan laat je de gemalen koffie en water met elkaar in aanraking laten komen; let bij filterkoffie op de roterende schenkbeweging en bij de espressomachine op de juiste druk.

5. Mocht je voor een cappuccino gaan, dan nog even melk opschuimen en voilà: daar staat je perfecte kopje koffie!


In een paar concrete stappen naar jouw omzetdoelstelling Bovenstaand voorbeeld geeft aan dat om jouw omzetdoelstelling te behalen alle stappen die daartoe leiden vooraf helder uiteengezet moeten worden. Wanneer je het proces omdraait krijg je het volgende:

1. Om je omzetdoelstelling te behalen heb je duidelijke salesdoelstellingen nodig.

2. Om je salesdoelstellingen te behalen heb je duidelijke marketingdoelstellingen nodig.

3. Om je marketingdoelstellingen te behalen en om het complete proces te monitoren en soepel te doen verlopen heb je de juiste middelen en de juiste mensen nodig.


Het zetten van het perfecte kopje koffie – oftewel jouw omzetdoelstelling – blijkt dus nog niet zo eenvoudig. Onduidelijkheid binnen het proces betekent dat er niet efficiënt gewerkt kan worden en dat kost veel tijd en veel geld. Maar met een helder stappenplan, de juiste middelen, methode en mensen ligt die heerlijke cappuccino wel binnen handbereik!


Ook zo’n zin een perfect kopje koffie? Wij denken graag met je mee over jouw stappenplan. Neem gerust contact op voor een gratis eerste gesprek, via nathalie@2605marketing.nl of 00 31 (0)6 2954 6924.


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page